Sample Schedule of Module 2: Full-day Session with 2A, 2B, and 2C

Time

Activities

 

8:30

2A.1, 2B.1, and 2C.1

Welcome, overview, purpose, and agenda (5 minutes)

8:35

2A.2

Making meaning from TIMSS data on curriculum (45 minutes)

9:20

2A.3

Implications and questions raised by the data (20 minutes)

9:40

2A.4

Curriculum focus and coherence lecture (brief) with discussion (20 minutes)

10:00

2A.5

Issues for further reflection and dialogue (30 minutes)

10:30

Break

 

10:45

2B.2

Brief overview of videotape study (5 minutes)

10:50

2B.3

Set up for video viewing (10 minutes)

11:00

2B.4

Video viewing and discussion (60 minutes)

12:00

Lunch

 

12:45

2B.5

Key findings (20–30 minutes)

1:15

2B.6

Issues for further reflection and dialogue (40 minutes)

1:55

2C.2

What do we mean by school support systems? (20 minutes)

2:15

2C.3

Collegiality and professional development of teachers (20 minutes)

2:35

2C.4

“The Secret of Trapezes” video (30 minutes)

3:05

2C.5

Issues for further reflection and dialogue (30 minutes)

3:35

 

Wrap up/evaluation (10 minutes)



The National Academies | 500 Fifth St. N.W. | Washington, D.C. 20001
Copyright © National Academy of Sciences. All rights reserved.
Terms of Use and Privacy Statement